Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutsignal

Timrå IK–Frölunda Indians 4–3 e.sd. (1–0, 1–3, 1–0, 1–0)

Perioderna

Ganska jämn inledning, där det är Timrå som efter 8.40 tar ledningen genom Magnus Pääjärvi-Svensson som frispelas vid offensiva blå av kedjekompisen Anton Lander. Efter det är TIK det lag som skapar de hetaste chanserna, bland annat ett friläge för Fredrik Hynning som dock inte får till något bra avslut. Frölunda har två riktigt bra chanser i perioden, men Johan Backlund står för fantastiska räddningar.

TIK får en bra start när Petr Tenkrat – i fint samarbete med Björn Svensson – kan slå in 2–0 från nära håll efter 3.06. Framför allt Bolipompakedjan skapar en hel del i perioden, men inför tredje står det ändå 2–3. Detta efter att backen Janne Niskala slagit till två gånger om i power play och Tomi Kallio dessutom satt ett mål i spel fem mot fem. Gästerna har också ett ribbskott signerat Riku Hahl.

Timrå har svårt att få tryck i motståndarnas zon. När man får chansen i power play efter 12.14 skjuter Tomas Skogs ett skott som Dennis Persson styr i stolpen. När Timo Pärssinen lämnar isen skadad efter 17.14 och Frölundas Joe Di Penta samtidigt åker ut för en cross-checking tar TIK time out. I det efterföljande power play-spelet stänker Tenkrat in kvitteringen.

TIK får inleda med en man mindre då Eric Moe sitter utvisad. När han väl får komma in på isen frispelas han, avancerar och sätter distinkt det avgörande målet.

Johan Backlund 4

Eric Moe (b) 4

Kimmo Lotvonen (b) 2

Anton Axelsson (f) 3

Johan Andersson (c) 4

Oscar Sundh (f) 3

Tomas Skogs (b) 3

Dennis Persson (b) 2

Timo Pärssinen (f) 2

Håkan Bogg (c) 3

Fredrik Hynning (f) 3

Erik Andersson (b) 3

Sebastian Erixon (b) 2

Petr Tenkart (f) 4

Mika Pyörälä (c) 3

Björn Svensson (f) 3

Anton Lander (f) 3

Jesper Samuelsson (c) 2

Magnus Pääjärvi-Svensson (f) 3

Magnus Åkerlund (mv) x

Betygsättare: Maria Nordström, Roland Engström, Fredrik Jonsson

Citatet

"När jag vaknade upp i morse tänkte jag; Varför sover jag på hotell och inte hemma i min lägenhet?"

Timråcentern Riku Hahl känner sig fortfarande hemma i Sundsvall.

Bäst på isen

Janne Niskala, Frölunda.

Göteborgarna vann kampen om finländarens påskrift då han vände hem från Nordamerika under säsongen. Och backen har redan börjat betala av sig. Ruggigt effektiv i power play.