Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutsignal

Södertälje SK–Timrå IK 3–2 (1–1, 0–0, 2–1)

Efter en lugn spelöppning tryckte hemmalaget gasen i botten och tog också ledningen efter drygt fem minuter då Tomas Kollar från nära håll överlistade Johan Backlund. SSK-trycket fortsatte och det var något av en slumpens skörd att Björn Svensson kvitterade. Han fick ostört åka runt med pucken i anfallszonen och lyfte till slut i väg en backhand som Pontus Sjögren till de flestas förvåning släppte förbi sig.

Spel mot ett mål, men det blev inga mål. Södertälje försökte med allt. Nästan varenda hemmaspelare hade ett friläge med Backlund, som på något vidunderligt sätt lyckades hålla sin bur fri från påhälsning. Den störste hemmasyndaren var Dragan Umicevic som vid fyra tillfällen sköt pucken utanför ett helt tillspillogivet mål. Inte undra på att tränaren Leif Strömberg fick ytterligare några gråa hårstrån runt tinningen.

Timrås bästa period. Visserligen skapade hemmalaget alltjämt de flesta farligheterna, men gästerna var ändå med och irriterade motståndarna i deras zon. Några direkta farligheter, utöver Tenkrats mål skapades visserligen inte, men laget var ändå inte så tillbakapressat i egen zon som i mellanperioden.

Johan Backlund 5

Robin Jonsson (b) 2

Sebastian Erixon (b) 2

Anton Axelsson (f) 2

Johan Andersson (c) 3

Oscar Sundh (f) 2

Eric Moe (b) 1

Mikko Lehtonen (b) 2

Petr Tenkrat (f) 3

Mika Pyöälä (c) 2

Björn Svensson (f) 3

Tomas Skogs (b) 1

Kimmo Lotvonen (b) 1

Fredrik Hynning (f) 2

Håkan Bogg (c) 2

Timo Pärssinen (f) 1

Magnus Pääjärvi-Svensson (f) 2

Erik Andersson (c) 1

Anton Lander (f) 1

Extra spelare:

Magnus Åkerlund (mv) x

Jesper Samuelsson (f) x

Dennis Persson (b) x

Betygsättare: Jan Nicklasson

”Det var för många primadonnor på isen i dag”.

Timrås tränare Challe Berglund om vad han tyckte om sina spelares insats.

Johan Backlund, Timrå.

Insatsen måste ha varit en av hans bästa den här säsongen. Utan Johans charmanta spel, med massor av räddningar mot ensamma Södertäljespelare, hade förlusten kunnat bli fem-sex mål större.