Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutsignal

Borås - Dragons 65 -63 (22-12, 16-19, 12-6, 15-26)

Tvåpoängare, Borås: 16/34 (47,1%), Dragons: 21/42 (50,0%)

Trepoängare, Borås: 8/29 (27,6%), Dragons: 4/16 (25,0%),

Straffar, Borås 9/14 (64,3%), Dragons: 9/13 (69,2%),

Bästa returtagare, Borås: Ryan McDade 9 (1 offensiv, 8 defensiva), Dragons: Michael Palm 10 (4 offensiva, 6 defensiva),

Steals, Borås: 7, Dragons: 4

En udda match mellan två lag som just nu saknar självförtroende. Uselt skytte, virrigt försvarsspel, massor av turn-overs och dåligt tempo präglade den största delen av matchen. Borås dominerade dock fram till det var fyra-fem minuter kvar. Men en blandning av arrogans av hemmalaget och att Sundsvall plötsligt fick vittring gjorde att det ändå blev enormt spännande på slutet - och avgjordes med matchens sista skott. Trots det jämna siffrorna var hemmasegern helt rättvis.

Första fem:

Adam Alexander1

Olivier Ilunga1

Alexander Wesby2

Doug Thomas2

Michael Palm3

Övriga:

Srdan Subotic2

Aki Ulander1

Johan Rönström2

Pontus Frivold-

Betygsättare: Johan Weichselbraun

 

Det prekära skadeläget i Dragons gjorde att assisterande coachen Pontus Frivold var ombytt i tröja nummer 12 för att fylla laguppställningen. Under uppvärmningen stod Frivold strax bakom korgen och applåderade sina lagkamrater. Inkluderat Frivold kom dragons till spel med tio spelare.

"Sista fem minuterna var inte basket, det var mental kollaps"

Borås spelande klubbdirektör Jonas Larsson var inte nöjd med att laget släppte in Dragons i matchen.

Borås amerikanske kvicksilver till guard, blott 170 centimeter i strumplästen, var överallt på planen. Med sin snabbhet och sitt spelsinne satte han myror i huvudet på Dragons försvar. Visade dessutom enorm vilja och tände med sitt kroppsspråk sina lagkamrater.