Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutsignal

Brynäs IF–Timrå IK 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

En jämn inledning på matchen, där inget av lagen skapar några jättelägen. Efter knappt nio minuter bryter Anton Axelsson in från kanten och returen går rakt ut till Johan Andersson, men Jakob Markström i Brynäs mål gör en bra räddning.

Efter 12.40 har Brynäs ett jätteläge i power play, men Emil Sandins skott går över det tomma målet.

I slutet av perioden har Timrå ett jätteläge att ta ledningen, då laget får spela fem mot tre i över en minut. Förstafemman skapar också bra tryck, men det går lite långsamt och Markström i Brynäsmålet hinner med på de få skott som avlossas.

Brynäs skapar de flesta och de bästa chanserna. Inte minst i två raka power play som laget får i mitten av perioden, men Johan Backlund växer till en vägg och gör en rad strålande räddningar. Framför allt är det Brynäs förstakedja som får rejält tryck på Timrå, och efter 16.57, när Daniel Widing och Jörgen Sundqvist kommer två mot en, hinner inte ens Backlund med, utan Sundqvist kan slå in 1–0 i öppet mål.

Timrå får ett bra läge att kvittera när laget får en chans i numerärt överläge bara sekunder senare. Det blir dock resultatlöst, men i spel fem mot fem lyckas man däremot bita sig fast i anfallszon. Och med bara 18 sekunder kvar av perioden lägger Johan Andersson fram pucken till Timo Pärssinen, som mitt i slottet slår in 1–1.

Även nu har Brynäs mycket av spelet. Bland annat har Daniel Widing två jättelägen på kort tid, men ena gången gör Backlund en jätteräddning och andra skjuter Widing utanför.

Drygt tre minuter in i perioden får Brynäs straff sedan just Widung rivits ned. Veteranen Ove Molin slår den, men Backlund är kall och väntar ut skytten.

Timrå skapar inte mycket. Anton Axelsson gör ett försöka att bryta fram på egen hand, men skottet går utanför.

Halvvägs in i perioden tar Brynäs ledningen på nytt. Andreas Dackell får pucken framför mål, lurar ner Backlund och lägger snyggt upp pucken med en backhand.

Med mindre än en minut kvar har Timrå en jättechans att kvittera. Mika Pyörälä bryter in från kanten och lägger fram pucken till Petr Tenkrat, men Markström gör en fantomräddning.

I slutet tar Timrå ut målvakten och skapar ett par bra lägen till, men Brynäs håller undan och vinner med 2–1.

Johan Backlund5

Mikko Lehtonen (b)3

Kimmo Lotvonen (b)4

Petr Tenkrat (f)4

Tom Wandell (c)3

Mika Pyörälä (f)4

Tomas Skogs (b)2

Dennis Persson (b)3

Timo Pärssinen (f) 4

Håkan Bogg (c)2

Fredrik Hynning (f) 4

Robin Jonsson (b)2

Sebastian Erixon (b) 2

Anton Axelsson (f) 3

Johan Andersson (c)3

Oscar Sundh (f) 2

Magnus Pääjärvi-Svensson (f)2

Jesper Samuelsson (c)2

Björn Svensson (f)2

Magnus Åkerlund (mv)x

Betygsättare: Mattias Denkert.

"Jag hade bestämt mig för att ta time out, men det blev ju aldrig något spelavbrott – och till slut kom målet i stället."

Challe Berglund kände faran, men fick aldrig chansen att göra något åt det, vid Brynäs matchavgörande 2-1-mål.

Johan Backlund, Timrå IK.

Var chanslös på målen, men var annars omutlig. Backlund räddade frilägen, straff och höll i mitten av den andra perioden Timrå kvar i matchen nästan på egen hand.