Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-brons till Hanna Westrin

Hanna Westrin tog brons på 50 meter bröstsim.
Och Cecilia Rasmuson tog sig vidare till final på 100 meter fjäril.
Det var de två största Sundsvallsframgångarna under första dagen av kortbane-SM.

Westrin, som var titelförsvarare på distansen, gjorde ett tidsmässigt bra lopp, men fick se sig besegrad av Rebecca Ejdevik från Täby, som slog personligt rekord med en halv sekund, och Joline Höstman från Göteborg, som slog nytt svenskt juniorrekord. Men Westrins tid, 31.22, var bara tre hundradelar över hennes personliga rekord.

Det är riktigt bra, vi är jättenöjda. Hon hade visserligen någon liten miss i målgången, men inte så stor att hon kunde plockat någon placering, säger Sundsvalls tränare Jörgen Edin.

Bröstsimmerskan var den enda individuella Sundsvallssimmaren som var inblandad i någon individuell final i går. Däremot simmade Cecilia Rasmuson sig vidare till final på 100 fjäril, med den fjärde bästa tiden totalt.

Hon ligger väl ungefär en sekund över vad hon gjorde på världscupen. Om allt stämmer i finalen ska hon kunna vara med och slåss om pallplatserna, säger Edin.

Även damernas lagkappslag simmade final på 4x100 meter frisimoch slutade på en sjundeplats. Där gjorde Rasmuson en bra förstasträcka med personligt rekord.

Men det var en del stolpe ut för SSS också. Herrarnas lagkappslag missade final med en placering på 4x50 meter medley. Och såväl Andreas Edlund (200 meter fjäril) som Johan Dahlgren (100 meter bröst) missade att gå vidare från försöken med en hårsmån.

De hade nog kunnat göra bra ifrån sig i fortsättningen. Men man måste vara på tårna i försöken också, säger Edin, och fortsätter:

Men nu har vi förhoppningsvis haft vår dag med stolpe ut. Så nu hoppas vi på stolpe in de andra dagarna.