Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-silver för Mosquitoes

Sundsvall Mosquitoes och inomhus-SM i softboll brukar vara en kombination som innebär medalj.

Så även den här gången.

– Vi har ett bra facit de senaste åren och det beror på att vi står oss bra då de andra lagen bara har sina svenska spelare med, säger coachen Krister Smedberg.

Tre silver och ett brons är Sundsvallsklubbens facit på inomhus-SM de fyra senaste åren.

Det senaste silvret kom i helgen – och som det oftast varit de senaste åren så stod Skövde i vägen för en guldmedalj.

– Skövde vann med 8–2. De hade 3–0, sedan gick vi upp till 3–2 men släppte därefter lite onödiga poäng och då matcherna är tidsbegränsade hann vi inte påbörja någon ny inning och ta fler poäng, berättar Krister Smedberg.

Sundsvall stod för en bra turnering och tog i semifinalen revansch på Leksand, som man föll mot med 1–0 i gruppspelet.

– I semin vann vi med 5–0, vi gjorde en mycket bra match, säger Smedberg.

Väl i final så avgjorde dock Skövdes rutin.

– De kan prestera på normal nivå fastän det är final, medan vi har svårt att hantera den extra pressen. Vi gjorde nästan inte några misstag under hela turneringen, men i finalen blev det flera små misstag, säger Smedberg.

– Det gäller att kunna hantera anspänningen och det går ju inte riktigt att träna på. Det handlar om att man måste sättas i situationen gång på gång och så pratar vi mycket om att fokus ska ligga på prestationen och inte på vad det står på resultattavlan.

Efter tre finaler de fyra senaste åren torde dock rutinen vara i antågande.

Förutom en finfin silvermedalj tilldelades Sundsvall Mosquitoes också två individuella utmärkelser. Theresia Östling utsågs till turneringens bästa pitcher och Sofia Svensk till bästa slagman.