Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-silver inför rekordpublik för Sundsvallstjejen Emma Holmbom

Fyra gånger hade hon stått med tårar i ögonen efter tuffa finalförluster.
När Luleås lagkapten Emma Eliasson, 26, väl fick lyfta SM-bucklan mot skyn var det inför rekordpublik.
– Det här är det optimala, det kunde inte ha blivit bättre, sade landslagsbacken efter 4–1 mot Linköping i den avgörande finalen.

Annons

Hyllningarna från 4 179 åskådare – nytt publikrekord för svensk damhockey – i Coop Arena i Luleå ville aldrig ta slut.

– Jag känner en otrolig glädje, jag är så stolt över laget och folket som har kommit hit och stöttat oss under hela säsongen. Det är helt fantastiskt. Det är en saga som har fått ett lyckligt slut, sade landslagsprofilen som också prisades som säsongens back i Riksserien.

Hon stod där iförd guldhjälm, med SM-guldet runt halsen och bucklan i famnen och fick frågan om det kändes som hon trodde.

– Jo, ungefär. Jag har sett framför mig i flera dagar hur jag åker fram och hämtar bucklan och lyfter den mot laget. Det slog in, sade Eliasson som tidigare hade tre finalförluster med Brynäs och en med Modo.

Luleå fixade guld under sin första säsong i Riksserien efter att ha tagit över laget från Piteåklubben Munksund-Skuthamn.

Luleå tog ett tidigt grepp om guldet i den avgörande finalen och ledde med 2–0 redan efter 6.36.

Linköping, de två senaste årens mästare, försökte komma tillbaka i andra perioden – men hade två stolpträffar innan landslagsbacken Anna Kjellbin spräckte nollan.

Då hade Luleå redan gjort ett tredje mål i numerärt underläge genom Henriette Sletbak sedan landslagsforwarden Pernilla Winberg missat i egen zon.

Melinda Olsson fastställde 4–1 i sista perioden.

I Linköping spelar Sundsvallstjejen Emma Holmbom, som är back.

Läs också: Emma Holmbom om SM-guldet med Linköping 2014