Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Små nollåttor firades

Få kan kalla sig riktiga nollåttor. Men Alexandra, Ossian och Sally, tre månader gamla, är det flera gånger om.

Inte nog med att de har ett personnummer som börjar med det magiska talet 080808. De är också födda i 08-land, tillsammans med 83 andra små flickor och pojkar.

– Det känns roligt att uppmärksamma de barn som föddes den dagen, sade borgarrådet Sten Nordin (m) vid en ceremoni i Blå hallen i Stadshuset på onsdagen.

Ossian Larsson, en av de 76 nollåttor som infunnit sig tillsammans med mamma, pappa och en massa släkt tog firandet med ro.

– Det känns lite speciellt. Det var nära att det blev den sjunde men 16 minuter över midnatt kom han, säger mamma Emily Larsson.

På hans huvud sitter en spetsig mössa, märkt 080808, som fanns i presentpåsen som delades ut.

Mest glädje på sikt kommer de nya nollåttorna kanske att ha av presenten från Gröna Lund. Med en särskild inträdesbricka, märkt med namn, går de in gratis på nöjesfältet under resten av sitt liv.

– Det känns som ett magiskt datum. Sedan är brorsorna avundsjuka på det här med Gröna Lund, säger mamma Magdalena Tybelius, mamma till Sally Bennour.

Vid trappan upp till gruppfotograferingen står Osam Malko, stolt pappa till Alexandra.

– Det betyder väldigt mycket för oss som är nya föräldrar.