Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småbarn på dansgolvet en säkerhetsrisk på Ålandskryssningen

Åkte med Cinderella häromdagen på danskryssning till Åland. Jättebra dansband Matts-Erics från Gävle, glada och humoristiska grabbar med bra musik som gick lätt att dansa och bugga till.

Men – Viking Line tjänar på nöjda kunder och det hela skulle ha varit ännu bättre om inte många föräldrar tog ut sina småttingar på dansgolvet där de riskerade att bli omkulldansade och skadade. Ett tag funderade man på om man befann sig på ett dagis eller en danslokal.

Efter klagomål från dansgästerna klargjorde man från orkesterns sida, vänligt men bestämt, att det innebar en fara för de små barnen att vistas på dansgolvet. Men alla föräldrar hörsammade  inte budskapet, som fick upprepas.

Många av oss som dansade kände oss otrygga och istället för att koncentrera sig på dansandet, måste man spana efter småttingar så unga som neråt knappt två år gamla som föräldrarna lät vara ensamma på golvet. Vem blir ansvarig om man dansar omkull ett litet barn och själv faller och alla skadar sig?

Enligt uppgift från andra dansande har problemet pågått en tid, men Viking Line har inte kunnat ta tag i saken på ett bra sätt.

I frukostsalongen var det också överlag ganska dålig koll på barnen som fick springa omkring lite som de ville bland matgästerna och serveringsfaten.

I fortsättningen väljer vi att åka på danskryssning när det inte är vinterlov eller andra ferier för barn.

Eva Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel