Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småbolagen i Ånge har haft god tillväx

Värdet på kommunens småbolag ökade under 2014 med 13 procent, vilket placerar Ånge högt i Valuations värdebarometer som presenterades för några veckor sedan.

Annons

Årets jämförelse är den tredje i rad, där man har vägt samman utvecklingen hos de aktiebolag som har färre än 50 anställda, omsätter minst en kvarts miljon kronor netto, och har minst tre bokslut registrerade hos Bolagsverket.

För Ånges del innebär det ett sextiotal bolag, som tillsammans hade en värdeutveckling på 13 procent under föregående år. Samma utvecklig för riket totalt var 6,5 procent.

– Resultatet visar att småföretagen i Ånge mår bra. Ökningen kan ses som ett mått på företagens långsiktiga lönsamhetsutveckling, säger Tomas Hjelström, chefsanalytiker vid Valuation Företagsvärderingar i Sverige AB, i ett pressutskick.

Den sista december 2013 värderades de mindre aktiebolagen i Ånge kommun till 208 miljoner kronor. Ett år senare var värdet 235 miljoner kronor.

– Går de mindre företagen bra, går regionen bra. Det är där de flesta nya jobb skapas, säger Tomas Hjelström.

Ökningen innebär också att Ånge kommun klättrar i värdebarometern, från plats 133 till plats 50 av landets totalt 290 kommuner.

Strax över 79 000 svenska småföretag har ingått i den gjorda jämförelsen.