Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smarteyes lämnar Härnösand: "Vi har valt att prioritera Birsta"

Butiksdöden sprider sig under vintern i Härnösands centrum.
Flera butikslokaler gapar tomma och Smarteyes optikerbutik flyttas nu till Birsta.
– Vi har valt att prioritera Birsta och att etablera oss där, säger Anders Zanton, Sverigechef för Smarteyes.

■■ Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app till Iphone eller Android!

Allt fler butiker i Härnösands centrum stänger. Efter ungefär två års verksamhet flyttar Smarteyes butik på Stora Torget till Birsta. Butiken stod redan då i kö för att få en lokal på köpcentrumet men då fanns ingen möjlighet till plats- förrän nu.

– Birsta är en plats som hela tiden utvecklas och vi vill etablera oss där nu när vi har fått rätt lokal. En sådan flytt brukar ta ungefär fyra veckor så vi planerar vår flytt i slutet av mars eller början på april, säger Anders Zanton.

Läs också: Lindex lägger ner butiken efter 24 år: "Lönsamheten är för dålig"

I första hand hoppas Anders Zanton att personalen som nu arbetar i Härnösands butik även vill följa med till Birsta. Hur många som kommer ingå i det nya teamet på Birsta är ännu oklart.

– Vi vill självklart behålla de vi har för att skapa det nya teamet på Birsta. Om det sedan finns några som inte vill pendla är det en annan sak. Men eftersom Birsta är större och har en sjudagarshandel kommer vi behöva mer personal, säger Anders Zanton.

Vad som kommer ske med lokalen de har just nu i Härnösand efter flytten är ingenting som är bestämt.