Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smedjan kan bli bostad

Restaurang Smedjan i Sörfors är till salu.
Fastighetsmäklaren Olle Högberg är övertygad om att krogen kommer att bli såld senast till våren.
– Ett alternativ är förstås att någon tycker det är ett trevligt läge och gör om den till egen bostad, säger han.

Restaurang Smedjan har genom åren haft olika krögare. Senast arrenderade Gladimagen AB, med Annika Höglund och Mattias Larsson vid spisarna och bakom kranarna. Fastigheten har däremot förblivit i familjen Bäckströms ägo. Tills nu, då traditionen kan komma att brytas.

– Smedjan är lite av ett hjärtebarn för mig och om någon vill arrendera så är jag förstås öppen för det, säger ägaren Madeleine Bäckström.

Bakgrunden till att hon i första hand väljer att försöka sälja är att hon flyttar till Stockholm där hon tackat ja till ett nytt uppdrag, som restaurangchef på bistro Björkvik på Ingarö. ”En möjlighet som är för bra för att tacka nej till”, som hon säger.

Det var Madeleine Bäckströms pappa, Jan Bäckström, som byggde Smedjan 1999. Han ville ha en typiskt irländsk pub, men att flytta till den gröna ön var inte aktuellt, så istället uppförde han helt sonika en egen i Sörfors.

Enligt Olle Bergström på HRF Förmedling så finns intressenter, men för att driva vidare anläggningen så krävs lite extra, konstaterar han.

– Det fordrar ju en entreprenör som kan ta vid där Annika slutade. För att få folk ut dit där krogen ligger måste man vara väldigt aktiv med musikevenemang och temadagar. Jag har haft några intressenter, men inget som är hett just nu, säger han.

Enligt Olle Bergström är tajmingen inte heller den bästa. Restaurang Smedjan är ett ställe dit gäster helst tar sig under de varma sommarmånaderna.

– Framåt vårkanten blir det annorlunda. Man bör vara i gång någon gång senast i maj, april. Då räknar jag med att ett övertagande måste vara klart för att man ska hinna planera sommaren och boka eventuella artister, säger han.