Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smet från poliskontroll och krockade med bil i rondell efter körning i mötande körfält – misstänks för flera grova brott

Under onsdagsförmiddagen utförde polisen i Sundsvall trafikkontroller i Bergsåker. En bil som vinkades in struntade dock i polismans tecken och gasade i stället på. Färden slutade med en avåkning i rondellen strax efter och en krock med en annan bil. Nu misstänks han för en rad brott.

En man i 50-årsåldern körde vid tiotiden på onsdagsförmiddagen på den väg i Bergsåker där polisen stannade fordon för att kontrollera att alla efter sträckan följer alla trafikregler.

Men när polisen vinkade in en av bilarna ska föraren, en man i 50-årsåldern, ha gasat på i stället för att stanna och köra in. Mannen ska dessutom ha fortsatt färden i fel körfält och därmed kört mot mötande trafik.

Mannen fortsatte i full fart efter vägen tills han kom till rondellen där han körde av vägen och därefter in i en mötande bil.

Läs även: Flydde från trafikkontroll i Bergsåker – krockade med annan bil

En polispatrull körde efter. Föraren är nu misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.