Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smet från tanknota på mack – ville lämna oxfilé som pant

När mannen hade tankat diesel föreslog han en oxfilé som tillfällig pant.
Han hotade sedan en anställd – och lämnade macken utan att betala.

Annons

I söndags skulle en man och en kvinna tanka diesel i Sundsvall, och mackpersonalen hjälpte till eftersom mannen först inte fick i gång pumpen.

– Han tankade full tank och frågade sedan i kassan om han kunde lämna en oxfilé som pant och återkomma med pengar under måndagen, men personalen sa nej, säger Hanna Rolinder, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

De anställda godkände däremot en överföring via Swish – och ville att mannen skulle stanna tills pengarna syntes på kontot.

Han tog med sig oxfilén och gick ut till bilen igen men genomförde ingen betalning, och en anställd hade under tiden ställt sig i vägen för att paret inte skulle kunna köra därifrån.

– Då förde mannen undan honom och sa att "ställer du dig framför bilen igen nitar jag dig", säger Hanna Rolinder.

Därefter lämnade han macken tillsammans med kvinnan – och smet från tanknotan. Det finns övervakningsfilm som polisen kommer att titta på, och händelsen är anmäld som olaga hot och stöld av drivmedel.