Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI varnar för snöfall – kan komma upp till fem centimeter

SMHI har under tisdagen gått ut med en varning gällande tidigt snöfall, som gäller från natten till onsdagen i den västra delen av länet. Men vissa delar av länet har redan fått snö.

Under natten mot tisdagen gick SMHI ut med en klass-1 varning för kulingvindar. Nu har de även gått ut med en varning gällande tidigt snöfall.

Varning, som gick ut vid halv ett-tiden på tisdagen, gäller från natten till onsdagen och främst i den västra delen av länet. Under onsdagen kan det lokalt bli fem centimeter snö, skriver SMHI i sin varning.

Snön har dock redan fallit på sina håll i länet, bland annat i skogen över Viksjö som du kan se på bilden nedan.

Vi har också fått rapporter om snö i Gideå, Örnsköldsvik. Andreas Gustavsson vittnade om kraftigt snöfall, som du kan se på hans inskickade bild.

Har du observerat snön? Ta gärna en bild och skicka in till oss via e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

Definition för Varning klass 1 tidigt snöfall:

Snöfall tidigt på säsongen där det väntas 2 mm eller mer (i smält form) inom 6 timmar. Risk för halka på vägar. Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 20 mm inom 12 timmar, alternativt 12 mm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass.