Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sms skickas till fel mottagare – problem hos flera operatörer

Dina sms kan ha hamnat hos någon okänd det senaste dygnet.
Aftonbladet rapporterar om störningar hos Telenor, Tele2 och Tre.

Flera teleoperatörer har under tisdagen haft problem med att sms inte går fram till rätt personer.

– Vi bekräftar att vissa kunder får sms som inte var menat till dem, säger Aron Samuelsson, presschef på Telenor, till Aftonbladet.

Felet ska ha orsakats av en uppdatering som gjorts under den gångna natten. Vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen uppger Telenor att problemet inte längre ska kvarstå.

– Allt tyder på att problemet är avhjälpt. Nu har vi omdirigerat trafiken helt. Vi ser allvarligt på det här, det här ska givetvis inte kunna inträffa från första början, säger Samuelsson till Aftonbladet.

Kunder med andra abonnemang än Telenor har enligt Aftonbladet också drabbats – om de skickat sms till någon som har Telenor som operatör.

– Om man skickar sms till en som har ett sådant abonnemang som man inte kan ta emot eller sända så kan det hända att det blir fel, säger Kamran Alexandra, informationschef på Tre.

Hur många sms som har hamnat fel är inte känt.