Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba ryck för GIF Sundsvalls mittback – från 0 till 790 på en försäsong

Förra försäsongen ägnade han sig åt rehab och fick titta på när kompisarna spelade.
Den här våren har han spelat mest av alla.
Kontrasterna mellan 2015 och 2016 är rejäla för Marcus Danielson.
– Det kan man lugnt säga. Det är kul att det har blivit så mycket spel, det behöver jag, säger han.

I fjol bestod Marcus Danielsons försäsong av ett fem minuter långt inhopp mot Örebro den 15 augusti.

I år har han spelat nio av tio matcher och flest minuter av alla i Giffarna; 790.

– Det känns bra, det är på rätt väg. Jag störs inte av något när jag spelar och jag är redo inför söndag och inför resten, säger han.

På söndag tar AIK emot GIF Sundsvall hemma på Friends Arena. En match Marcus Danielson såg från läktarplats förra säsongen. Precis som han gjorde vid premiären mot Malmö.

Ni får tuffa matcher i premiärerna – hur känns det?

– Det är inspirerande även om vi blev nästintill överkörda i fjol. Jag tror att det är en fördel att möta de lite bättre lagen från början. AIK har lite problem med skador.

– Det ska bli grymt kul, det är inspirerande och deras fans tror nog att det ska bli tre enkla poäng, men vi ska nog kunna sätta lite griller i huvudet på dem.

2015 vann inte GIF Sundsvall en enda försäsongsmatch och höll inte nollan någon gång. I år har man sex segrar kryddat med fyra nollor på de tio matcherna.

– Det har definitivt varit bättre än förra året, det har känts rätt så stabilt. Vi har ingen topp-topp-prestation, men har heller inte varit riktigt dåliga i någon match. Det känns som att de nya har kommit in det bra, säger Danielson som i huvudsak haft nye Robin Tranberg vid sin sida i Sundsvalls mittförsvar.

– Jag tycker att det har gått bra. Han har anpassat sig till spelsättet och till sin nya position, jag tycker att samarbetet har fungerat jättebra.

I sista stund kryddade GIF Sundsvall truppen med den inlånade mittbacken Noah Sonko Sundberg från premiärmotståndarna AIK.

– Det känns som en bra lösning även om det är ett kort lån till att börja med, säger Danielson.

Allsvenskan startar intensivt och GIF spelar tolv omgångar mellan 3 april och 28 maj.

– Skaderisken ökar och är man borta två-tre veckor missar man hela våren. När man matchar så tätt blir påfrestningen tuff och det kommer att behövas roteras under våren, säger Danielson som har varit nästintill hundraprocentigt hel under våren.

– Jag hade en liten känning i baksida lår och körde rehab en träning och det var riktigt tråkigt, jag kände "aldrig mer" och nu känns det bra igen, säger Marcus Danielson.

Mittbacken som inte ens deltog i förra säsongens försäsongsmatcher och som spelat flest minuter den här.

Och mittbacken som, med en stor portion elegans, klackade in Giffarnas reduceringsmål mot Östersund i försäsongsderbyt.

– Hoppas man får bjuda på något sådant i Allsvenskan också.