Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snälla journalister

Det här är en rubrik som jag hoppas kommer in som jag skriver den. Tidningen får ta ansvar för sina medarbetare och nu är det dags att skämmas.

Rena skandalskriverierna håller ni på med då ni låter rubriker spegla sensationslystnad utan täckning i vare sig ingress eller brödtext. Jag har slutat att köpa kvällstidningar då rubriken sällan har täckning i övrig text. Man blir lurad bara en gång av sånt trams. Det finns tydligen ingen heder längre och ingen tycks ha förstånd att hindra dumheterna. Jag tror inte att ST säljer så många lösnummer att det är därför som man använder sig av eländet. Så i mina öron och ögon bär ni er illa åt då ni låter rubrik och övrig text samspela så illa. Kanske är det så att ni kör på människors förmåga att låta det första intrycket: rubriken säger allt och så har man mer eller mindre skrivit eländet i sten. Inte ens med en ursäkt kan ni sudda bort det.

Den enda botgöring som är önskvärd är att ni tar ett tydligare ansvar för samstämmighet och på så sätt skapar en trovärdighet runt ert skrivande!

Fru C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel