Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snälla skoterförare, kör inte sönder våra skogsplantor

Annons

Alltför många skoterförare kör utanför skoterlederna och det är ett stort problem. Vi är många skogsägare som har fått våra planteringar förstörda av ovarsamma förare.

Läs också: Skotrarna stör och skadar naturen

Det finns en utspridd uppfattning att skoterkörning i skogen omfattas av allemansrätten, men så är det inte. Det är till exempel förbjudet att köra över skogsplanteringar eller i ungskog som är lägre än två meter över snötäcket.

I vårt område händer det varje år att skogsägare upptäcker att någon har kört skoter på den mark där de har planterat tall eller gran. De förstörs när man kör snöskoter över dem. För oss små privata skogsägare är det både dyrbart och tråkigt. Vi har ju planterat skogen för att den ska växa upp, inte bli nerkörd av skotrar.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Nu är skotersäsongen här igen och vi förstår er som längtar ut i skogen och att ni vill använda skoter. Men vi vädjar till er att ta hänsyn i naturen. Information om vad som gäller finns att ta del av på nationella snöskoterrådets hemsida.

Läs också: Orättvis tid för skoterförare är nu över – blir fritt att köra i Norge

Vi som är skogsägare samverkar gärna med skoterklubbar och andra för att anlägga skoterleder. Skoteråkare som håller sig till leder – och reglerna i övrigt – är varmt välkomna ut i våra skogar!

Skogsägare och förtroendevalda i skogsägarföreningen Norrskog, Sundsvalls skogsbruksområde:

Inga Öström, Njurunda

Ann-Christin Nordin, Njurunda

Bengt Westlund, Sundsvall

Bengt-Göran Olsson, Matfors

Grels Persson, Matfors

Jan-Olof Engblom, Matfors

Lars Leman, Sundsvall

Peter Sjöbom, Njurunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel