Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart är Naurin redo – GIF Sundsvalls målvakt berättar om den välbehövliga uppbyggnadsperioden

Han stod inte mot BP, han gjorde inte en minut mot Levanger och han kommer inte kliva in i straffområdet mot Tromsö på Grimsta IP heller.
Tommy Naurin bidar sin tid.
Snart är han redo att spotta i målvaktshandskarna.

Lloyd Saxton och Jonathan Malmberg har delat på målvaktssysslan i GIF Sundsvall så här långt in på försäsongen.

Men Tommy Naurin i matchtröja har ingen sett skymten av.

– Jag tränar för fullt nu. Det är inga konstigheter utan jag har haft en uppbyggnadsperiod och jag kommer att vara tillbaka inom kort, säger han.

Läs mer: Seger för Giffarna och första försäsongsnollan: "Individuellt bra prestationer"

Inte mot norska Tippeligalaget Tromsö redan på torsdag, men kanske mot superettanykomlingen Dalkurd tisdagen därpå.

Naurin skyndar långsamt.

– Nu har jag kört mina två första pass med tempospel och det känns, jag är nästan fullfjädrad. Jag skulle tro att jag kanske är redo till nästkommande match efter Tromsö, funderar han.

Se även: Naurin om sina tatueringar: "Började som en stor revolution mot familj och allting"

Tommy Naurin fyller 32 år i maj och har blivit klokare med åren, eller mer rutinerad som han säger vad det gäller att lyssna på sin kropp.

Trots att han missade två allsvenska matcher hade han en hög närvaro under fjolåret.

– Jag tror jag var uppe i 95-96 procents närvaro om jag räknar från januari till att säsongen tog slut. Jag kände av lite skavanker, en armbåge och ett lite av ett hopparknä, liknande det Jocke (Nilsson) har dragits med, säger han och fortsätter:

– Men det går liksom inte att gnälla över ett hopparknä när man spelar på min position, utespelare springer liksom på ett helt annat sätt. Men samtidigt är det bra att ta vara på den ledighet vi har i december och sedan ta chansen att bygga upp sig ordentligt.

För att minimera risken för förslitningsskador, till exempel.

– Sedan kanske jag och en sådan som Kristinn Steindórsson inte ska gå igenom samma försäsong, att man tar hänsyn till vilken position och vilken kropp varje spelare har.

Där har GIF kommit en liten bit på vägen.

Och Tommy i sin tur är nästan framme vid sitt mål – att var helt redo för en ny lång säsong.

– Jag tror inte att jag följer med ner till Stockholm när vi möter Tromsö. Det bättre för mig att slipa på det sista, konstaterar målvakten och tillägger:

– För min del gissar jag på att det blir till att köra gympass i stället.

Missa inte: Se GIF Sundsvall mot Tromsö här

■■ ■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om GIF Sundsvall, Timrå IK eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.