Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för Byfestivalen

Godisregn, ansiktsmålning, ponnyridning, dansband, country och rockabilly. Bara några av de saker som kommer att finnas på byfestivalen på lördag.

Annons

För tillfället ser det inte mycket ut för världen. Men planeringen för byfestivalen har varit i full gång sen två månader tillbaka. Nu är det att bygga upp allt som står på schemat.

- Bara det blir fint väder som kommer det bli en jättebra kväll, hoppas Hans Granlund som är en av initiativtagarna.

Det är i Bysjöstrand det händer. Klockan 12.00 på lördag förmiddag drar festivalen igång. Det blir en heldag med festligheter. På förmiddagen är det familjeaktiviteter med massor av skoj för barnen. Kvällen startar med Ånges sommarorkester och sedan bjuder Stig Lennarts upp till dans.

Byfestivalen har under tidigare år gått under namnet countryfesten, men nu satsar man på att bredda utbudet. Förutom Stig Lennarts och sommarorkestern så kommer det även att bjudas på rockabilly av Umeåbandet Pepita Slappers och Marcus Jönsson and the 4 generations, från Ånge, står för countryn.

Mellan klockan 12-16 är det späckat med aktiviteter för barnen. Testa på ponnyridning, sumobrottning eller varför inte besök brandbilen som kommer att finnas på plats. Det kommer även att finnas knallar, backluckeloppis och tombola.

Annons