Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags för den stora pizzadagen – här är årets mest populära pizzor i Medelpad

Nyårsdagen är den stora pizzadagen och en tradition som gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent, enligt Onlinepizza.
Nu visar en undersökning som sajten har gjort vilka pizzor som var mest populära i Medelpad under året som har gått.
Samtidigt förutspår Förpacknings- och Tidningsinsamlingen att svenskarna kommet slå rekord i återvinningen av pizzakartonger.

I Sverige är det Vesuvio som toppar listan som den mest populära pizzan att beställa. Det gäller även i Sundsvall, Timrå och Ånge, där den ligger etta efter "egenmodifiderad" där ingredienser plockas ihop efter tycke och smak.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza i ett pressmeddelande.

Undersökningen av vilka pizzor som varit mest beställda är baserad på årets beställningar.

Inför nyårsdagen förutspår Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, rekord för antalet återvunna pizzakartonger. De påminner om att dessa ska sorteras som pappersförpackningar på de obemannade återvinningsstationerna.

– När julmaten är uppäten och nyårsfirandet gör sig påmint med nyårskonsert och filmen Ivanhoe är pizzan ett standardinslag hos många på nyårsdagen. Eftersom svenska hushåll är bra på att återvinna pekar därför allt mot ett nytt pizzakartongsrekord. Lyckligtvis är vi väl rustade inför ökningen av pappersförpackningar som lämnas till återvinning, säger Håkan Ström, pressansvarig på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI i ett pressmeddelande.

Topplistan:

Sundsvall

1. Egenmodifierad

2. Vesuvio

3. Hawaii

4. Capricciosa

5. Calzone

6. Kebabpizza

7. Margherita

8. Azteka

9. Balanzone

10. Mexicana

Ånge

1. Egenmodifierad

2. Vesuvio

3. Capricciosa

4. Calzone

5. Hawaii

6. Asteka

7. Alby special

8. Mexicana

9. New york

10. Margherita

 

Timrå

1. Egenmodifierad

2. Vesuvio

3. Hawaii

4. Capricciosa

5. Calzone

6. Kebabpizza

7. Margherita

8. Azteka

9. Sara

10. Balanzone

Källa: Onlinepizza.