Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags för rivning i Ljungaverk

Centrumhuset i Ljungaverk fick uppleva en sommar till. Den allra sista, om nu inga ytterligare käppar petas in bland ekrarna.

Vägen från att Centrumhusets framtida öde började diskuteras, till vägskälet där alla färdvägar leder mot graven har varit lång och inte helt utan ojämnheter.

Men efter många om, och ännu flera men, så talar nu allt för att hjulen snart sätts i rullning för den sista resan. En resa som ska förvandla det iögonfallande "vraket" i centrala Ljungaverk till en hög av rivningsmassor, och som på sikt ersätts med en grönskande matta av gräs.

– Miljöbeskrivningen är upprättad så nu kan rivningslov sökas, säger Ove Skägg, chef på Ånge kommuns tekniska förvaltning.

Någon spikad tidsplan för arbetet finns inte i dagsläget, men ambitionen är att dagen då grävskopan sätter sina tänder i byggnaden inte ska vara allt för avlägset.

– Målsättningen är att huset ska vara borta innan året är till ända, säger Ove Skägg.