Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags igen: Vinterbröllop på julmarknaden i Sörberge även i år

För tredje året arrangeras vinterbröllop på julmarknaden i Sörberge.
Milla Cederholm är en av eldsjälarna som ligger bakom idén.
– Nu söker vi brudpar, men även en frissa, säger Milla Cederholm.

Det mesta är redan fixat inför årets vinterbröllop på julmarknaden i Sörberge. För tredje året i rad genomförs det populära arrangemanget och staben har inte legat på latsidan i år heller. Precis som i fjol firas natten i bröllopssviten på Söråkers herrgård.

Prästen Bruce Bringerud står för vigselförrättningen och bröllopsfotografen är kontrakterad. Sång och musik kommer att framföras av lokale trubaduren Bengan. Andra trivselhöjande detaljer, som manikyr och solspray, är redan ordnat.

Nytt för i år är de unika ringarna, som är handgjorda av Karin Åhlin i Ljustorp. Hårfrisör saknas fortfarande, men arrangörerna är inte särskilt oroliga.

– Det går ganska lätt att skaffa sponsorer till det här, de är ju från orten och alla tycker att det är jättekul att det händer något i bygden, säger initiativtagaren Milla Cederholm.

Efter framgångarna med vinterbröllopet har gänget fått blodad tand.

Nu tänker man lite större och satsar på ett vårbröllop i april på vårmässan, där bröllopet avslutar dagen.

– Om man inte vinner här, så kan man vinna ett vårbröllop på bröllopsmässan i Timrå. Det börjar vi jobba med när vinterbröllopet är avklarat, säger Milla Cederholm.

Hittills är fem par anmälda, men man räknar med att det kommer fler anmälningar innan månaden är slut. Vinnarna dras den sista september.