Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart fd anställd: Unken ledarskapspolicy i landstinget

Landstingets kris, både vad gäller ekonomi och medarbetarflykt, beror framför allt på undermåligt ledarskap. Chefer tillsätts av helt fel anledningar. Istället för ledarskapskompetens, intresse för rollen, formell och reell kompetens, så tillsätts de för att anställande chef känner personen ifråga. Det är faktiskt det vanligaste skälet.

Då förstår man ju också vilken svag ledare den anställande är.

Läs även: Kommuner och landsting kastar skattepengar efter anställda – en rad lagar förbjuder utköp

När primärvården omorganiserade låg annons efter enhetschefer ute i maximalt två till tre veckor. Då vill man inte ha andra sökande än dem man själv har valt.

Chef- och ledarskapet är verkligen dåligt, men ingen verkar intresserad. Man funderar verkligen varför medarbetarenkäten görs. Ingen tar ansvar för resultatet. Som chef kan du få bottenresultat, men det bara passerar. Och så är man från ledningshåll förvånad över att personal slutar?!

Läs även: M-ledamot: Förödande att landstingets politiska ledning blundar för goda idéer

Det är en unken ledarskapspolicy i Landstinget Västernorrland, inte den policy som ligger på intranätet, utan den som de facto utövas.

Tänk om någon med ärligt uppsåt i sitt ledarskap till exempel analyserade vissa medarbetarenkäter som gjordes hösten 2016 och tog ansvar för resultatet på ledningsnivå – och inte som man gör idag, struntar i den!

Snart fd anställd i LVN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel