Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart har vi en spökstad

Angående debatten om gamla E4. Vill vi värna om en intimare stad så varför inte göra Bergsgatan, Skolhusallén och gamla E4 till gågator? Då slipper vi den trafik som hindrar staden att bli ett multisegregerat område.

Järnvägen då? Med den gör vi som med gamla E4, lägg ner. Bygg istället en högbana över staden från öst till väst! Då får ju resenärer norrut en möjlighet att besöka vår integrerade stad vid tågbyten. Här finns inga bilar och gemytligheten blomstrar från hamnen ända upp till Nacksta.

Att det sedan inte finns en enda affär kvar inom stadskärnan gör väl inget. Vi som bor i Sundsvall får väl ta bron eller Timmervägen ut till Birsta. Där finns ju också en lösning att ta död på all handel. Gör Birsta bilfritt! Med det trafikkaos som infinner sig varje lördag är det idag enklare att handla i staden en lördag.

På så sätt kan vi enkelt ta död på handeln även i Birsta! När ni senare inser ert misstag får vi flytta till Stockholm och förbättra befolkningsstatistiken där. Äntligen blir Sundsvall den spökstad med sin spökbro ni politiker vill ha. Lycka till!

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Bossebus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel