Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart kan man bada i Brocksjön

Den lilla sjön i Ållerviken står nu klar och snart kan man ta det första doppet. Men Johnny Isaksson drömmer redan om nästa projekt.

– Sjön är bara en del i det hela. Nu smider jag planer på hur jag ska gå vidare men jag vet inte riktigt än vad det blir, säger han.

Vinden krusar vattenytan på den drygt 500 kvadratmeter stora sjön och på land går två rådjur sakta förbi vattenbrynet. På stranden syns dessutom spår från räv, älg och trana.

– Vi har haft lodjur här också, säger Johnny Isaksson och tittar ut över sitt ovanliga nybygge.

Johnny Isaksson driver en arkitektfirma och idén att anlägga en sjö i Ållerviken kom för ett par år sedan i samband med att han började bygga sin villa.

– Det var meningen att den skulle bli 5 000 kvadratmeter men då krävdes en miljökonsekvensutredning för ett par hundratusen kronor och där gick gränsen för min ekonomi, berättar Johnny.

Sjön är drygt tre meter djup med en naturlig sjöbotten och i anslutning till den finns en mindre plaskdamm för barnen som är en meter djup. Sanden har redan kommit på plats och ett rör i botten på sjön fungerar som utlopp.

– Det finns ett tillopp och eftersom det också är omsättning av vatten från botten så är vattnet alltid färskt.

Snart ska en större badbrygga byggas som ska fungera som en festplats och Johnny vill också anlägga en promenadstig längs med sjön. Sedan tidigare är det bestämt att sjön ska heta Brocksjön. Det heter också en sjö i Ångermanland som ligger i närheten av platsen där Johnny växte upp.

Invid sjön kommer snart flera hus att stå färdiga. En tomt är såld och ytterligare en är till salu.

– Jag kommer inte hindra någon från att komma hit och bada men sjön är i första hand till för de fyra familjer som bor här, säger Johnny.

Han tror att sjön kan användas till mer än att ta ett dopp i under sommarmånaderna. Under vintern kan det bli möjligt att åka skridskor på isen.

– Vi hade jättefin is här i vintras så det skulle också vara en möjlighet.

När drömmen om en egen liten badsjö nu blivit verklighet berättar Johnny att han vill fortsätta utveckla platsen. Exakt vad nästa projekt blir har han dock inte bestämt än.

– Nu smider jag planer på hur jag ska gå vidare men jag vet inte riktigt än vad det blir, säger han.