Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart premiär för Essviks företagshotell

Om en dryg vecka ska ombyggnaden vara klar.
Då får Essvik ett företagshotell med 18 kontor.
– Intresset är rätt stort, vi har fem hyresgäster som redan är klara, säger Urban Simander på Skifu.

Det här är det första stora steget för att förvandla gamla Bröderna Edstrands till Essvik Företagscentrum. Och det handlar om ett stort område på 14 000 kvadratmeter, alltså 1,4 hektar.

Här finns både det gamla kontoret och två stora industri- och lagerbyggnader. Lokalerna har till stora delar stått tomma sedan stålgrossisten lämnade området 2006.

Läs även om den "Skitbra" lösningen som ska värma lokalerna

För drygt ett år sedan köpte det kommunala fastighetsbolaget Skifu fastigheten av Diös.

– Vårt uppdrag är att främja utveckling och nyetablering. Här finns ett behov av lokaler för mindre företag, något som också Njurundaföretagarna pekat på, och därför gör vi den här satsningen, säger Urban Simander.

Nu håller man på att helrenovera det nedre planet i den stora kontorsbyggnaden, för totalt nära 2,6 miljoner kronor.

Det ger 18 kontor på vardera 13–17 kvadratmeter, sammanträdesrum, gemensamt kök, en ny entré och indragen fiber till alla hyresgäster.

– Vi kommer inte att låsa fast hyresgästerna i långa kontrakt utan vara flexibla så att de kan prova på den här möjligheten. Många jobbar ju ensamma i dag, här får de social gemenskap, men dessutom kan företagarna dra nytta av varandra.

Hyran blir på 3 000 kronor i månaden, omöblerat.

– Men det finns även möjlighet att hyra möblerat.

För att satsningen ska gå ihop krävs att 14–15 av kontoren är uthyrda.

Urban Simander tror att man når dit.

– Vi ska börja marknadsföra kontorshotellet efter semestern. Skulle efterfrågan bli ännu större så kan vi bygga om den övre våningen också i nästa etapp, säger han.