Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart väntar ett riktigt hundliv i nybygget på Alnö

På onsdagen var det ännu kalt och tomt i Alnös nybyggda djurpensionat och hunddagis.
Men redan på lördagen ska allt vara klart. Då är det invigning och sedan fylls lokalerna av allehanda sötnosar.

32-åriga Catherina Björkman och hennes familj har bråttom – och det har ingenting med julen att göra. Hennes nuvarande djurpensionat ska säljas och ett nytt hus står redan intill den gamla baracken, nästan tre gånger större.

När ST kom på besök på onsdagen fanns i stort sett bara ramarna på plats för det som ska bli sju hundrum, fyra kattrum, två familjerum för hund och katt från samma familj, samt ett isolerat rum och plats för gnagare och fåglar. Köks- och duschutrymme får också plats på de 135 kvadratmetrarna.

Bygget har gått lös på 1,2 miljoner och är en stor investering för en ensamföretagare.

– Men jag är inte orolig för att utrymmen ska stå tomma. Efterfrågan är stor och i dagsläget är intresset större än vad jag kan matcha, säger Catherina, som inte sovit mer än fem timmar per natt de senaste veckorna.

Hennes pappa i Tyskland hjälpte till med bygget förra veckan, och nu återstår bland annat att få väggar, dörrar och nät på plats. Sedan ska rummen inredas.

Detta är heller inte allt i djurväg som finns att sköta om på gården. Catherina visar runt bland hund och katter, får och höns som tillhör familjen. Den består av maken Petter från Blekinge och barnen Linus, 8, och Tabea, 4.

Att hon skulle hamna mitt i en bondeidyll på Näset i Alnö var inget hon tänkte på som barn i tyska staden Rostock. Petter träffade hon när båda pluggade biologi i Kalmar, och sedan sökte de sig norrut lite på måfå 2008.

– Vi letade en plats med hav, natur, skog, berg och lugn och ro. Skämtsamt hade jag sagt att den rätta platsen är där en älg står vid vägkanten och vinkar. Men när vi passerade den här fastigheten som var till salu 2011 dök en älgko upp på vägen och tittade på oss. Det fick bli tecknet, säger Catherina och skrattar gott.