Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snävt tänkande om gamla E4

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag är inte någon bilkramare, jag är övertygad om att jag cyklar mer en de allra flesta. Men när det gäller frågan om gamla E4 är jag dock starkt för att behålla dubbelfiligt. Detta därför att jag ser många fördelar med att ha den kvar.

Av vissa kallas den till exempel för ett ”blödande sår”, ”yxhugg” och ”skyttegrav”. Det är känsloargument. Vad är problemet? Att det är några extra meter utan hus, parker eller cykelvägar till hamnen? Avståndet skulle vara exakt detsamma oavsett innehåll.

Varför kan man inte ta övergångsställen, gångbron eller någon av tunnlarna om man vill korsa vägen?

Det talas om miljön och att gamla E4 inte hör framtiden till. Detta är väldigt snävt tänkande. För i framtiden kommer bilarna att vara miljövänliga, elbilar (som Sundsvall redan nu har många laddningsstationer för) och fordon som går på andra miljövänliga bränslen kommer att utvecklas allt mer. Om vi vill att staden ska fortsätta växa måste vi planera för ökad trafik, – men inte fossildriven sådan. Miljövänliga bilar körs dock på vägar, inte cykelvägar. Ett eller två körfält skulle även kunna användas på annat sätt än i dag. En idé är att göra dessa till buss- och taxifiler.

Samme

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel