Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöbrist inför Medelpad Classic Ski: "En bedrift att vi kan arrangera tävlingen"

Konceptet för årets Medelpad Classic Ski ser annorlunda ut.
Bland annat har en av starterna flyttas och samma lopp har även blivit sex kilometer kortare.
– Som det sett ut i år är det en bedrift att vi kan arrangera tävlingen, säger tävlingsledare Sven-Åke Nordlöf.

Annons

För nittionde året i rad arrangeras Medelpad classic ski, men i år har vissa förändringar skett. Inför söndagens tävling har 46-kilometersloppet på grund av snöbrist kortats ned sex kilometer och blir därmed 40 kilometer långt. Starten för samma lopp kommer även att flyttas och sker nu i Edsåker.

– Det har varit en del avverkningar längs med spåret, men det är främst snöförhållandena som gör att vi flyttar starten till Edsåker, säger Sven-Åke Nordlöf.

Beslutet att ändra vissa delar av tävlingen kom i början av veckan och tävlingsteamet har därefter förberett sig på den nya utformningen av tävlingen.

– I och med att det är nittionde året vi arrangerar det här tror vi att det kommer att gå bra.

Trots att 46-kilometersloppet kortats har reaktionerna hittills varit positiva. Loppet kommer fortfarande att vara seedningsgrundande inför Vasaloppet.

– Än så länge har det bara varit positiva reaktioner på detta. Många vill ha det här loppet som en genomkörare inför Vasaloppet, säger Sven-Åke Nordlöf.