Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöfattigt och soligt när favoriterna försvann i Lienz

En oväntad ledare i form av slovenskan Ana Drev och en favorit som försvann tidigt. Det var upp och nervända världen i österrikiska Lienz under damernas första åk i storslalomen. Nathalie Eklund kraschade otäckt i första åket.

Annons

Den strålande solen och de gröna omgivningarna gav intrycket av vårvinter, eller möjligen sommar, i österrikiska Lienz. Och det var inte bara vädret som var upp och ner. Lindsey Vonn åkte ur i första åket och slovenskan Ana Drev tog över ledningen från Lara Gut när hon gick ut som elfte åkare.

Svenskorna gjorde klart godkända första åk. Maria Pietilä Holmner var 72 hundradelar efter Drev, på en sjunde plats. Strax efter startade Frida Hansdotter som var 97 efter och gick in på nionde plats. Kajsa Kling såg stel ut till en början men var bra med och tog en 13:e plats som 26:e åkare. Dessvärre gick det inte lika bra för Leksands Nathalie Eklund som åkte ur i första åket efter en rejäl krash. Hon flygs hem under dagen för vård i Sverige efter att en ledbandsskada konstaterats.

Emelie Wikström klarade sig inte vidare till andra åket efter att ha åkt in som 34:e. Med flera profiler borta är startfältet mer öppet än på länge. Tina Maze, Sara Hector, Anna Fenninger och Michaela Schiffrin saknas på grund av skador och uppehåll. I topp inför andra åket ligger Ana Drev, inte oväntat följd av Lara Gut och Eva-Maria Brem.

Läs också: Kort juluppehåll för alpintjejerna: nu drar världscupen i gång igen - utan Stålnacke

Texten uppdateras efterhand. Fortfarande har Emelie Wikström och Nathalie Eklund inte startat.

Här är truppen som tävlar i Lienz:

Storslalom 28 december och slalom 29 december

Kajsa Kling, Åre SLK (endast storslalom)

Frida Hansdotter, Norbergs SK

Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK

Nathalie Eklund, Leksands SLK

Emelie Wikström, IFK Sävsjö

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK (endast slalom)

TV-tider:

Måndag 28 december

10.20 damer storslalom, åk 1

13.15 damer storslalom, åk 2

Tisdag 29 december

10.20 damer slalom, åk 1

13.15 damer slalom, åk 2

Läs också Per Hanssons krönika om världscupstävlingarna i Åre: Det är gott om unikum här i Åre och läs mer om Frida Hansdotter i en längre intervju: Frida älskar att tävla.