Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön flyter bort i Adelboden

Det blev inget storslalom i Adelboden för Bergsjös André Myhrer och Mattias Rönngren, Åre. Inte för någon annan heller för med en timme kvar till start gav arrangörerna upp och ställde in lördagens storslalom.

– Helt rätt beslut, risken för skador var stor och nu kan arrangörerna istället koncentrera arbetet på att rädda söndagens slalom, säger Sveriges alpina chef Tommy Eliasson Winter.

Han får medhåll av Sveriges tidigare herrtränare, Helmut Krug, numera med det schweiziska laget.

– Rätt beslut, men synd om arrangörerna som lagt ner ett jättejobb på den här tävlingen här i Schweiz, säger Helmut.

Hela natten regnade det och på morgonen flöt det vatten överallt, men i dimman fanns det snö för att kunna köra tävlingen. Problemet var bara att snön var för mjuk och blöt och inte ens en massiv insats med saltning hjälpte. Därför återstod inget annat alternativ än att ställa in skidfesten, som skulle ha körts för 60:e året.

Nu hoppas arrangörerna att det ska bli lite kallare och regnet övergår till snö, något som väderprognosen också lovar. Men helt klart hänger även söndagens slalom på en skör tråd. I Adelboden är det allt annat än vinter för stunden.