Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön knäckte Gnarpsbadens dansbana

Midsommaraftonen 1954 invigdes den ”nya” dansbanan på Gnarpsbadens festplats efter ett omfattande ideellt arbete. I förra veckan rasade den ihop av snötyngden och kommer inte att byggas upp.

Det handlar om ett av regionens populäraste dansställen, emellanåt med publiksiffror på över 1000 personer. Så sent som på 1980-talet klassades dansbanan som Hälsinglands mest populära. De senaste fem åren har den stått närmast oanvänd.

- För någon vecka sedan skottade vi taket på serveringen intill dansbanan. Då bestämde vi att vänta med att skotta dansbanans tak. Det var naturligtvis ett olyckligt beslut, säger Anders Fäldt i styrelsen för ägarföreningen IOGT-NTO i Gnarp.

- Vi lär inte få några pengar från försäkringsbolaget, försäkringen gäller inte eftersom det handlade om yttre påverkan.

Kvar finns den ”gamla” dansbanan från vilkens utescen den svenska schlagerelitens främsta artister ofta uppträdde.

IOGT-NTO vill sälja festplatsen med byggnader och mark på öppna marknaden men ett gåvobrev från 1952 har lett till en långvarig tvist mellan IOGT-NTO och kommunen. Anders Fäldt berättar att föreningen haft flera spekulanter men ingen som avsett att återuppta dansverksamhet.