Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöovädret stoppade inte Selånger – tog första poängen i kvalet

Selånger bröt sin förlustsvit i kvalspelet men fick trots det bara oavgjort i snörusket hemma mot Åtvidaberg.
– Det blev lite av ett lotteri tack vara vädret, konstaterar Selångertränaren Simon Hansson.

Någon chans på Allsvenskan finns inte kvar för Selånger, men laget fick åtminstone ta en första poäng i kvalspelet efter 1–1 mot Åtvidaberg. Det ihållande snöfallet gjorde att förutsättningarna för skönspel försvann. Detta bidrog till en målsnål drabbning där matchens sista mål föll redan i minut 19 när Henrik Söderlind kvitterade gästernas tidiga ledningsmål.

– Det gick att spela ett tag i första. Men därefter blir det långa bollar och mer chansartat spel. Det är nog av den anledningen som det blir så få mål, säger Simon Hansson.

Selånger hade ett visst spelövertag under andra halvlek och under slutskedet av matchen flyttade man fram positionerna i jakten på ett segermål. Laget ordnade fram ett antal vassa målchanser inklusive ett par ramträffar, men några fler mål blev det inte.

Därmed lyckades laget inte heller helt ta revansch efter förlusten tidigare i veckan mot just Åtvidaberg.

– De hade några lägen också. Det blir chansartat och med förutsättningarna så blir det lite av ett lotteri. Det var lite synd men det är som det är. Man får se det som ett rättvist resultat, konstaterar Simon Hansson.

Två matcher återstår och på söndag kommer Köping på besök.

– Den ska vi gå in för att vinna. Hoppas att vädret tillåter ett bra spel, avslutar Simon Hansson.