Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snötyngda tak skapar problem i Ånge – flera tillbud i veckan som varit

De senaste dagarnas töväder har fått snömassorna på taken att börja röra sig. Något som skapat en del problem på olika håll runt om i Ånge.

På torsdagsmorgonen tvingades bland annat en villaägare på Mallberget konstatera att förstukvistens tak inte orkat hålla emot snötyngden utan gett vika och rasat ner över den bil som stod parkerad på gården. Lyckligtvis så kom dock ingen person till skada.

För Plus-kunder: Så räddar du huset när vårfloden slår till – expertens bästa tips: "Blir det fel väder går vi ut med varningar"

Även ungdomsgården Gröna villan har fått snötyngda problem med verksamheten och tvingats stänga av övervåningen. Inte av rädsla för att taket ska rasa in, men för att ett tidigare snöras träffat brandtrappan och åstadkommit skador som gör att den inte längre är säker som utrymningsväg.

För Plus-kunder: Snösmältningen har börjat – här kan det bli problem på vägarna i västra Medelpad

På många håll har också rasrisken börjat uppmärksammas i form av snöskottning på tak. Under torsdagen sågs bland annat snöröjare jobba på taken till Spångbrogården och Medborgarhuset, och på Hemskogsvägen vajar platsband som signalerar fara för de överhängande snömassor som inom kort väntas rasa.

Fler artiklar om snö- och takras:

Snön knäckte taket på den gamla logen i Lögdö – kommunen tog beslut att inte skotta: "Det är för jävligt"

Ladugårdstak rasade in över hundratals kor i Nordanstig: "I värsta scenario är det 40–50 kor kvar"

Kommundirektörens ladugård föll under snömassorna

Tak riskerar rasa in på Sundsvalls sjukhus – köket har utrymts