Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdirektören: "Schemat följer inte regelverket"

Det föreslagna schemat följer inte regelverket som har upprättats av arbetsgivaren Sundsvalls kommun och facket. Det hävdar socialdirektören Silvia Sandin Viberg.
– Vi har 13 procents sjukskrivningar och måste komma till rätta med det, säger hon.

Annons

En av reglerna när det gäller äldreomsorgens scheman innebär att ett arbetspass inte ska vara längre än tolv timmar, inklusive rast. Överskrids tolvtimmarsgränsen ska det läggas in en rast som är minst två timmar lång, vilket innebär så kallade delade turer.

Läs även: Äldrevårdspersonalens schemaförslag ratades: "Det känns som ett hån"

– Så var det inte i det här schemat utan rasten var uppdelad i två delar och hur bra medarbetare är man om man kanske jobbar från klockan sju på morgonen till 21 eller 22 på kvällen, undrar Silvia Sandin Viberg.

Hon säger sig ha respekt för att en del anställda på Almedalens äldreboenden inte vill arbeta varannan helg, jämfört med var tredje, som tidigare var fallet.

– Men det finns de som är nöjda, säger hon.

Är sista ordet sagt nu eller kan ett nytt schemaförslag bli aktuellt?

– Scheman görs om relativt ofta inom omsorgen och så länge de håller sig inom ramarna kan man göra om dem, säger hon.