Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialnämnden måste våga för att klara underskottet

Såg i artikel att socialnämnden har problem med ekonomin. Varför inte säga sanningen: Underskottet är inte 175 miljoner kronor utan har redan nu passerat 200 miljonersstrecket.

Skönsmomodellen är inte en del av lösningen utan en del av problemet. Om en liten del av tiden på arbetet tillbringas hos kund förstår alla att det är en mycket dyr lösning.

• Hemtjänsten som drivs av Sundsvalls kommun kostar mer än 50 kronor mer per timme än den ersättning som utges. Denna ersättning klarar dock samtliga privata utförare att utföra sina uppdrag på (och med en vinst får man förmoda).

Frågan är inte vad som behöver göras – det har insatta människor förstått länge. Frågan är: Törs du, Malin Larsson? Är det politiskt okej? Är vi beredda att utöva ledarskap? Att spara några minuter på potatiskokning ter sig oerhört fånigt och som att man inte förstår problematiken.

Insatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel