Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljes styrkebesked – slog serieledande Timrå på bortaplan

Serieledande Timrå IK fick se sig slaget av tabellåttan Södertälje SK.
Efter en målrik förstaperiod avgjorde gästerna genom Thomas Valkvae-Olsen i den andra perioden.

Både Timrå IK och Södertälje SK har blandat och gett med resultaten den senaste tiden. Serieledande Timrå tog emot tabellåttan SSK med tre segrar de senaste matcherna, samma facit som Södertälje kunde visa upp innan fredagens match mellan de två lagen.

I NHK arena var det Timrå IK som startade starkast och hade mycket puck i inledningen av den första perioden. Hemmalaget tog också ledningen efter knappt två minuters spel när Johan Johnsson placerade pucken i mål, snyggt framspelad av lagkaptenen Hampus Larsson.

Efter målet jobbade Södertälje sig in i matchen på ett bra sätt och kunde både kvittera och ta ledningen innan halva perioden passerat.

För Plus-kunder: Timrå IK talade ut efter förlusten: "Får inte tro att vi är bättre än vad vi är"

Första målet kom genom Jonas Liwing och det andra i numerärt överläge signerat Stefan Johansson.

Då ryckte Timrå IK upp sig och pressade gästerna ordentligt.

När Södertälje sedan drog på sig en utvisning passade Timrå på att kvittera. Det genom födelsedagsbarnet Alexandre Lavoie, som gjorde hemmadebut för sitt Timrå IK.

Den andra perioden blev betydligt målfattigare än den första. Det trots att gästerna tryckte på ordentligt – och dessutom hade flera heta chanser. Efter drygt åtta minuter spelade fick Malmström först ett friläge och kort därpå var han där igen med ett skott i stolpen i numerärt överläge. Henrik Haukeland storspelade i Timråmålet och såg till att rädda flera luriga puckar.

Södertälje fortsatte att dominera perioden och tryckte ner Timrå IK i egen zon långa perioder.

Efter dryga kvarten spelad av den andra perioden tog Timrå IK time out.

Det hjälpte dock inte. Ett par minuter senare kunde nämligen SSK ta ledningen genom Thomas Valkvae-Olsen som lirkade in pucken bakom Haukeland.

Timrå IK tryckte på ordentligt och fick ordning på sitt spel i den sista perioden. Efter knappt elva minuters spel fick Timrå IK ett powerplay efter att SSK:s Henrik Nyberg utvisats för fasthållning. SSK redde ut det numerära underläget på ett bra sätt, men tätt inpå hamnade laget i ett nytt box play efter att ha dragit på sig ännu en utvisning.

Timrå IK lyckades inte förvalta det läget, och trots att hemmalaget jagade en kvittering lyckades inte det.

Södertälje besegrade Timrå IK med tre mål mot två och plockade tre viktiga poäng.

Matchfakta

Timrå IK–Södertälje SK 2–3 (2–2, 0–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (01.56) Johan Johnsson (Hampus Larsson), 1–1 (04.51) Jonas Liwing (Henrik Malmström, Christopher Bengtsson), 1–2 (09.02) Stefan Johansson (Christopher Bengtsson) spel i numerärt överläge, 2–2 (17.37) Alexandre Lavoie (Jacob Olofsson, Jonathan Dahlén) spel i numerärt överläge.

Andra perioden: 2–3 (17.48) Thomas Valkvae-Olsen

Utvisningar, TIK: 2x2 minuter, SSK: 4x2 minuter.

Skott: 38-32 (11–11, 10–15, 17–6)

Domare: Christoffer Holm

Publik: 2834