Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söker instruktör till mordmysterium i Sundsvall: "Trodde intresset skulle vara större"

Gillar du mordgåtor och middagar – då kan det finnas ett ledigt jobb för dig.
Företaget Mordmysterium söker ny personal i Sundsvall.

Annons

Mordmysterium Jämtland är en franchiseverksamhet som anordnar middagar med mordmysterium runt om i hela Norrland.

Företaget har sin bas i Hackås, och nu söks en instruktör som kan tänka sig att leda konceptet i bland annat Västernorrland.

– Just nu är vi i expansionsfas. Jag har precis rekryterat en ny kille i Östersund och så jagar vi någon i Sundsvall, säger Oskar Sergel, som äger Mordmysterium Jämtland.

Måndagen den 29 februari är sista ansökningsdagen för deltidstjänsten.

– Det har varit lite segt i Sundsvall. Jag har några som jag ska gå vidare med men jag trodde nog att intresset skulle vara större, säger Oskar Sergel.

Middagarna går ut på att deltagarna är med och löser ett fiktivt mord, som oftast har begåtts kvällen innan.

– Det som är roligt med vårt koncept är att de som deltar spelar karaktärerna själva. En är mördaren och det gäller för alla andra att lista ut vem det är och i slutet av kvällen får alla presentera sina teorier, säger Oskar Sergel.

En instruktör ansvarar för att mysteriet flyter på, att saker händer i rätt ordning och att karaktärerna gör det de ska. De flesta som jobbar hos Mordmysterium är studenter.

– Det är ett perfekt studentjobb för man jobbar i regel alltid kväll och får äta ganska flott och gott på ställena, säger Sergel.

Vanligast är att mysteriet bokas till konferenser eller personalfester, men det sker även bokningar i privat regi.

– Det blir succé jämt, det är alltid roligt, säger Oskar Sergel.