Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökes: 600 Eurovision-volontärer

Gillar du schlager och har lite tid över några veckor i maj nästa år? Då kan du bli en av de 600 volontärer och delegationsvärdar som söks av Stockholms stad för arbetet med Eurovision Song Contest.

Annons

För att platsa för jobbet krävs det att man "älskar att träffa människor, att du är nyfiken och tycker om att ge bra service", enligt annonsen på www.stockholm.se. Volontärerna förväntas dessutom smitta med sin entusiasm och "sprida kärleken till Stockholm".

– Vi söker personer som vill vara med och skapa en magisk stämning med den passion som många känner inför Eurovision, säger Ylva Linde, kommunikationsstrateg på stadsledningskontoret, till Dagens Nyheter.

De sökande ska ha fyllt 18 år och tala svenska och engelska. Delegationsvärdarna förväntas dessutom tala den aktuella delegationens språk.

Finalen i Eurovision Song Contest avgörs i Globen den 14 maj.

(TT)