Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökes: En handlare till Holm

Nu annonserar Alexander Hjelm Åslin åter igen ut sin butik. Handlarn i Holm slog igen i november och sedan dess är bara bensinmacken igång.
– Blir det bara klart med de nya ägarna till hyresfastigheterna så innebär det ett stort plus för butiken. Nu är det ju säsong också så nu lägger jag ut den för andra gången, säger Alexander Hjelm Åslin.

I Blocket-annonsen finns en bild på den rödmålade butiksbyggnaden. Enligt annonsören Alexander Hjelm Åslin handlar det om en butik med potential som ligger fem mil nordväst om Sundsvall.

Holms lanthandel har varit i familjen Hjelm Åslins ägo i tre generationer. Alexander Hjelm Åslin var bara 22 år när han tog över rörelsen efter sin far i december 2006. I april förra året slog butiken igen men den öppnade på nytt bara två månader senare. I november gav unge Alexander åter igen upp för då hägrade ett jobb på gränsbutiken i Abisko. Alexander sökte jobbet och åkte upp på en intervju och där befinner han sig nu.

– Jag trivs jättebra. Det är roligt och man lär sig något varje dag. Sedan har jag hela Torneträsk att fiska på, jag åker skidor i Abisko och Riksgränsen och så finns havsfisket i Norge, säger han.

Reaktionerna över butikens stängning kom delvis av sig eftersom familjen drabbades av sorg i samma veva som affären i Holm stängdes.

– Min bror blev sjuk och dog veckan före jul, förklarar Alexander Hjelm Åslin.

Nu hoppas han att någon ser möjligheterna med affärsrörelsen och även i Holm har de boende en storslagen natur inpå knuten.

– Jag har ju fortfarande bensinmacken igång. Man får göra sitt bästa för att det ska funka, men det är inte helt lätt. Lyckas jag inte sälja tvingas jag nog lägga ner alltihop, säger Alexander Hjelm Åslin.