Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sol och plusgrader väntar – så blir helgens väder

Det soliga vädret med milda dagar och kalla nätter fortsätter över helgen i Västernorrland.
– Speciellt lördagen ser ut att bjuda på riktigt fin senvinter, säger meteorolog Ian Engblom på Foreca.

Under fredagen sken solen över länet – och det fina vädret fortsätter.

– Det kan komma in lite höga moln under eftermiddagen men solen klarar att lysa igenom. Och när den går ner faller temperaturerna snabbt och kan under natten mot lördag sjunka till cirka tio minusgrader i inlandet och något högre vid kusten, berättar Ian Engblom.

Men minus vänds raskt till plus igen.

– Det blir goda solchanser under lördagen med svaga vindar och temperaturer på cirka fem plusgrader, lokalt ännu mer. En riktigt fin senvinterdag helt enkelt.

Natten mot söndag bjuder återigen på tvåsiffriga minusgrader.

– Sedan drar det in först en varmfront och senare under söndagen en kallfront men ingen av dem ser ut att komma med så mycket nederbörd. Det blir fortsatt milt med flera plusgrader men molnigare, säger Engblom.

I början av nästa vecka blir det fortsatt milt men om den meteorologiska våren, sju dagar i rad med dygnsmedeltemperatur över noll grader, hinner nå hit innan vårdagjämningen nästa helg är osäkert.

– Det ser ut att bli kallare igen mot slutet av veckan och då måste man ju börja om från början igen.

Den meterologiska våren brukar normalt nå Västernorrland 5–10 april så än finns det gott om tid. I dagsläget har den tagit sig upp till Gävletrakten.

Läs också: 2015 – tredje varmaste året någonsin