Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solbländad rammade busshållplats

En bilist på väg söderut på E4 il höjd med Timrå fick plötsligt den lågt stående solen rakt i ögonen och mejade därefter ned det veka nätstängslet vid E4-hållplatsen i höjd med Timrå centrum. Som tur var fanns inga väntande bussresenärer när olyckan skedde strax efter kl 13 på lördagen.

Hållplatsen "skyddas" av ett vanligt nätstängsel på veka stolpar. På platsen har det inträffat flera olyckor på grund av solens läge ett par månader före årsskiftet och ett par månader efter.

Passagerare som väntar på fjärrbussarna har vid flera tillfällen påpekat att de tycker att hållplatsen känns otrygg, just på grund av det veka stängslet. ST har tidigare haft kontakt med Vägverket och undrat om det finns planer på att ersätta det med ett kraftigt avbärarräcke eller motsvarande, men sådana planer finns inte.

I olycksbilen färdades den här gången en familj, två vuxna och två barn. Alla klarade sig utan fysiska skador eftersom de färdades i en stor personbil och att föraren hann ta ned farten lite grann innan han körde in i staketet.

Bilen blev däremot ordentligt skadad i fronten.