Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå framtidens akutsjukhus tar avstånd från näthatet

"Personangrepp och näthat ska inte förekomma på vår Facebooksida". Det säger Nils-Gunnar Molin, ordförande i den ideella föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus.

Föreningen har en Facebooksida med närmare 12 000 medlemmar. Sidan är synnerligen aktiv och där diskuteras framtiden för sjukvården i Sollefteå och hela länet.

– Vi har en tydlig policy att allt som skrivs ska var seriöst. Följs inte de reglerna så tas inläggen bort, vi vill absolut inte bidra till näthat, säger Molin.

En kommentar som publicerats är en Härnösandsbo som tyckte att fullmäktigeledamoten Elin Nilsson (M) skulle hoppa från utsiktstornet på norra berget. En Sollefteåbo skrev att Nilsson är "ful".

– Jag har läst om det i tidningen. Men jag visste faktiskt inte att det ska ha varit på vår sida, säger Molin.

Facebooksidan har ett antal administratörer som kan plocka bort inlägg.

– Jag läser själv allting och om jag skulle se någonting så ser jag till att det plockas bort. Jag vet att en del inslag tagits bort och att administratörerna också plockat bort några personer. Personangrepp gynnar verkligen inte oss, vi ska hålla oss till sakfrågan, säger Molin.

Tonen på er Facebooksida upplevs av vissa som tämligen hätsk emellanåt. Tycker du att det stämmer?

– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Många av oss är aktiva på en Facebooksida i Sundvall och där är det betydligt hårdare.

Föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus är inte bara aktiva på Facebook och bloggar. De ordnar riktiga möten också. I höstas var det ett stort möte i Sollefteå med landstingledningen, både tjänstemannaledningen och den politiska lednigen närvarade. På torsdagskvällen arrangerades ett liknande möte i Kramfors.

Vid båda möten har föreningen varit noga med att understryka att frågeställningarna ska bygga på seriösa genomtänkta frågor och att personangrepp inte får förekomma.

– Vi har moderatorer som direkt säger ifrån om det förekommer personangrepp.