Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första sommarjobbet:"Man lärde sig att hålla ut"

Artikel 6 av 10
Första sommarjobbet
Visa alla artiklar

Researrangör, fiollärare och konferencier på Trollskoj. Cissi Jakobsson jobbar med lite av varje. Men hennes allra första sommarjobb var att plantera skog, vilket hon berättar om i vår miniserie "Första sommarjobbet".

Annons

Cissi Jakobsson var 15 år gammal första sommaren hon jobbade som skogsplanterare. Det var ett ganska hårt och intensivt jobb och hon minns hur trött hon var när hon kom hem på eftermiddagarna. Men trots att jobbet var tugnt var det också roligt och mycket lärorikt för henne.

– Man lärde sig att hålla ut. Det var ett ganska monotont jobb, men det var härligt att vara ute. Och ibland, om det hällregnade fick vi gå in i skogskojan och då berättade de gamla skogsarbetarna om gamla minnen. Och det var ju väldigt roligt, säger hon.

Cissi Jakobsson är engagerad i lite allt möjligt. Nu senast var hon konferencier på en av trollskojskvällarna. Hon var också med och anordnade nationaldagsfirandet i Stadsparken.

Idag gör Cissi Jakobsson lite av varje. Hon jobbar på kulturskolan med att samordna kulturaktiviteter på skolorna runt om i kommunen. Hon arrangerar också resor till Italien, är fiollärare och brukar hålla i en av trollskojskvällarna varje sommar. Något som hon tror att hon fått med sig från sommarjobbet i skogen är just att vara målmedveten, jobba på och inte ge sig.

– Man får inte ge upp, och det tror jag att jag haft stor nytta av, säger hon.

Cissi Jakobsson gillade sitt första sommarjobb som skogsplanterare. Ibland tänker hon att det hade varit kul att göra igen.

Under de sex somrar hon jobbade som skogsplanterare fick hon också en större förståelse för det jobb skogsarbetarna gjorde och gör idag, och det tror hon är viktigt.

– Jag lärde mig att förstå deras arbete och hur dom hade haft det och att värdera det människor gör. Det var roligt faktiskt, säger hon.

Cissi Jakobsson bor fint vid älven, men byter gärna utsikten till något italienskt emellanåt.

Ett av hennes bästa minnen från somrarna med jobb i skogen var när de skulle fira planteringsbasen inne i träkojan.

– Då tog vi dit en tårta och dukade upp den på kartonger. Det var jättemysigt, vi var tillsammans allihopa, säger hon.

Läs också: Från simskolelärare till kommunalråd.

Läs också: Campingstädaren som blev kasinochef.

Alla artiklar i
Första sommarjobbet