Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget besked idag om akuta kirurgin i Sollefteå: "Vi ska fila på de sista bitarna"

Beslutet om akuta kirurgins vara eller icke vara i Sollefteå dröjer. Landstingsledningen gav som tidigare utlovat inget besked under torsdagen om framtiden för den akuta kirurgin i Sollefteå.

Annons

Nina Fållbäck Svensson

Men däremot lovar Nina Fållbäck Svensson, förvaltningschef för specialistvården i Västernorrland, att det kommer under fredagen.

– Vi kommer att kalla till en presskonferens och det kommer ut information om den senare i dag, meddelade Nina Fållbäck Svensson under torsdagsmorgonen.

Av samtalet med Nina Fållbäck Svensson att döma har ledningen fortfarande inte färdriktningen definitivt klar för sig, på annat sätt kan man inte tolka det här uttalandet från henne:

– Vi hade ett par möten under gårdagen och jobbar vidare med planeringen. Nu ska vi fila på de sista bitarna över hur verksamheten ska se ut framöver.

Sollefteå sjukhus

Nina Fållbäck Svensson kom tillbaka från sin semester så sent som i måndags och hade en del att sätta sig in i gällande bland annat akuta kirurgin i Sollefteå:

– Jag har försökt samla en bild från alla delar och sedan få ihop någonting av det.

Har du besökt Sollefteå sjukhus under den här veckan?

– Jag var där i onsdags, men träffade ingen akutpersonal.

Vilket beslut gällande framtiden för akuta kirurgin vid Sollefteå sjukhus som kommer att delges på presskonferensen kan man bara spekulera i.

En teori kan vara att det stannar vid en vårdavdelning som det varit under sommarstängningen som trädde i kraft 15 juli och som löper fram till 29 augusti.

För känslan är att det är högst osäkert om verksamheten i framtiden kommer att bedrivas som det såg ut innan stängningen i sommar. Inte minst med bakgrund av att länsklinikchefen Leif Israelsson så sent som för några veckor sedan, gällande akuta kirurgin i Sollefteå, konsterade:

– Vi kan inte öppna som det ser ut i dag, sa Leif Israelsson och förklarade med att det var brist på personal, både läkare och sjuksköterskor.

Leif Israelsson sa i måndags att ett besked skulle ges under torsdagen, men det låter alltså dröja ytterligare ett dygn och kommer via en presskonferens.

Läs också: Länsklinikchefen om akuta kirurgins framtid i Sollefteå: "Beskedet kommer alldeles strax"

Läs också: Efter stängningen av akutkirurgin – extrainsatta ambulanser kostar miljoner för landstinget

Läs också: Lars-Gunnar Hultin (V) om akutkirurgin: "Majoriteten har gått och gömt sig"

Mer läsning

Annons