Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majed Safaee blir kvar på jobbet: "Han är en positiv kraft för Sollefteås utveckling"

Sollefteå kommunikationsstrateg Majed Safaee får behålla sitt jobb. Det har kommunchefen Tomas Alsfjell kommit fram till.

Annons

Turbulensen kring Safaee förra veckan var enorm. Först misstänktes han för grovt förtal av moderate oppositionsrådet Per Wahlberg och så småningom erkände han även brottet. Åklagare Peter Salzberg beslutade om ett straffföreläggande. Det blev 50 dagsböter och 5000 kronor i skadestånd.

Majed Safaee får behålla jobbet,

Många ifrågasatte om Safaee kunde stanna kvar på sitt jobb. Men så blir det.

- Majed har varit och är en positiv kraft i arbetet med Sollefteå kommuns utveckling. Jag bedömer också att det finns ett fortsatt förtroende för honom hos våra politiker, säger Alsfjell.

Läs också: Nej, Sollefteå är inte som andra kommuner

Kommunchefen poängterar att kommunen inte i något avseende försvarar det som Majed blivit dömd för.

- Det han har gjort har han gjort på sin fritid och som privatperson och det har ingen som helst anknytning till de arbetsuppgofter han har i kommunen, poängterar han.

Men kan man ha kvar sin anställning som kommunal tjänsteman om man fällts för grovt förtal.

- Om man fälls för ett brott som medför 1 års fängelse så tappar man jobbet. I det här fallet rör det sig om dagsböter, dessutom i den lägre skalan, säger Alsfjell.

Kommunalrådet Elisabet Lassen (S) vill också ha Safaee kvar.

- Jag vet att man vill koppla ihop det här med sjukhusfrågan. Men det finns defintitivt ingen sådan koppling. I det här fallet finns bara förlorare. Per Wahlberg, Sollefteå kommun och Majed själv, säger hon.

Har inte Safaee jobbat med landstingsfrågor på abetstid?

- Nej, men jag ska prata med honom igen om hur viktigt det är att han är tydlig när han gör någoting som privatperson och när han för kommunens talan. Det är en väldigt engagerad person, säger Alsfjell.

- Det är beklagligt att det här har hänt och vi tar avstånd från det. Men majed behövs här, säger Lassen

Både Lassen och Alsfjell tycker för övrigt att det kanske vore läge för kommunikationsstrategen med en lite lägre profil framöver.

- Vi ska ta ett samtal om vad som hänt. Men jag vill att han kommer tillbaka så fort som möjligt från sin semester. Det är en hel del aktiviteter i sommar, till exempel sommarkollot, som han jobbar med och han är en väldigt bra idéspruta, säger Alsfjell.

Läs också: Majed talar ut om den fällande domen.

Läs också: Så snabbt kom erkännandet

Mer läsning

Annons