Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonambulansen kvar i Sollefteå: Allt pekar på fortsatt stängning av akuta kirurgin

Akuta kirurgin vid Sollefteå sjukhus kommer inte att öppna efter sommarstängningen 29 augusti. Mycket tyder på att så är fallet eftersom den extra ambulans som tillfördes inför sommarstängningen blir kvar.

Annons

Sollefteå sjukhus

– Jag fick beskedet precis innan jag gick hem i dag att extra ambulansen ska vara kvar, bekräftar Marie Nilsson, enhetschef för ambulanssjukvårdeni Sollefteå.

Landstingsledningen med sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson och länsverksamhetschefen Leif Israelsson har kallat till presskonferens fredag 09.30 där de ska informera vad som kommer att hända med den akuta kirurgin i Sollefteå efter sommarstängningen.

Därutöver lämnas ingen information.

Fast efter beslutet att den extra ambulans som sattes in i Sollefteå under sommarstängningen 15 juli-29 augusti ska fortsatt vara tillgänglig i Sollefteå pekar i stort sett på att den akuta kirurgin inte kommer att öppnas igen.

– Det här var väl egentligen vad man hade förväntat sig. För mig kommer det inte som en överraskning i alla fall, fortsätter Marie Nilsson.

Marie Nilsson berättar att hon redan under fredagen ska sätta sig ned och börja med planeringen över att rekrytera personal till extra ambulansen som under sommaren bemannats näst intill helt med övertidspersonal.

– Det här måste ses över, men vi får väl börja med att erbjuda de som vikarierat i sommar ett nytt vikariat.

Vikariat – är det tidsbestämt de jobb som erbjuds för den här extra ambulansen?

– Det är så nytt så jag vet inte. Det är en förlängning av extra ambulansen, men det finns inget politiskt beslut taget. Så den frågan måste jag hänvisa till Anders Lundin.

Anders Lundin är länsverksamhetschef för akuten och ambulansen i länet, han avböjde att kommentera någonting under torsdagen utan hänvisade till Nina Fållbäck Svensson och fredagens presskonferens.

Extra ambulansen blir kvar i Sollefteå

äs också: Akutgruppen tar nya tag: Protesterar med budkavle och målet är landstingskansliet

Läs också: Akuta kirurgin i Sollefteå hotad även i höst – ser inte ut att kunna öppna igen

Läs också: Här är konsekvenserna av den stängda akutmottagningen i Sollefte

Mer läsning

Annons