Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kampanj ska sätta press på landstingspolitikerna: "Måttet är rågat nu"

Nu startar Facebook-gruppen "Skriv för liv" en kampanj som riktar sig emot S- och MP-politiker som sitter i landstinget Västernorrland. Kampanjen handlar om att skicka två vykort, ett till vardera partikansli i Stockholm, med budskapet "Ett sviket vallöfte i Västernorrland är en förlorad röst i riksdagsvalet".

Annons

Tidigare i vår var det en stor sjukhusmanifestation i Härnösand. Nu har en ny grupp startat en ny kampanj i protest som de planer som är på väg att genomföras inom Landstinget Västernorrland.

– Vår förhoppning är att så många av oss "gräsrötter" som känner oro och förargelse över svikna vallöften och vill kämpa för en vård på lika villkor, oavsett ålder, rikedom och var man bor, går med i den här kampanjen.

– Jag tror att det kan bli ett antal tusen vykort som skickas under de här dagarna, 13–17 juni som kampanjen pågår. Förhoppningen är ju att att våra röster blir hörda i Stockholm så att rikspolitikerna inser att "majoriteten" i Västernorrland riskerar att förlora många röster i nästa riksdagsval.

Läs också: Oppositionen vinnare på landstingsfullmäktige – beslut om både rehab och akutortopedin skjuts upp

Det säger Per Söderström från Långsele som är en av initiativtagarna i den nyligen bildade Facebook-gruppen Skriv För Liv.

Den här kampanjen har även ett syfte i ett kortare perspektiv. Landstingsfullmäktige har nämligen möte igen i slutet av månaden och det här kan ses som ett nytt försök att väcka liv i frågan om slå vakt om verksamheter vid Rehab i Härnösand och Sollefteå sjukhus.

– På kort sikt ja. I förlängningen vill vi få upp ögonen på alla och främst politikerna att den inslagna vägen som majoriteten inom Landstinget Västernorrland är ett svek och fördärv för hela länet. Det är en fråga om hur illa de sköter demokratin med att svika vallöftet om tre akutsjukhus i länet.

Per Söderström i Långsele är en av initiativtagarna till kampanjen

Läs också: Hur har Lövgren mage – ska vi säga "ja" och "amen" till alla beslut?

Ni kommer alltså att fortsätta vara aktiva även efter nästa landstingsfullmäktige?

– Ja, utan tvekan kommer gruppen att aktivt arbeta vidare med både opinionsbildning, informationsspridning och framhålla goda exempel på lyckade projekt inom andra landsting och vårdformer.

– Vi känner att måttet är rågat nu och försöker göra något åt saken. Vi kämpar för det vi tror på, slår Per Söderström fast.

Hur många har gått med i gruppen Skriv För Liv?

– Kampanjen har sedan den publicerades på kvällen 8 juni nått nästan 5 000 människor på Facebook.

Läs också: Ådalen reser sig – Allehanda.se sänder live från den stora sjukhusdemonstrationen i Härnösand idag

Mer läsning

Annons